شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی
علی رضا آیت اللهی alireza ayatollahi

متولد 1324 . مقیم تهران ( Tehran ) از 1344
دارای تحصیلات ادبیات در ایران ، زبان و ادبیات و فرهنگ و تمدن در اکس آن پرووانس فرانسه ، علوم اجتماعی در ایران ، معماری در ایتالیا ، شهرسازی در اسپانیا ، و مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری آمایش سرزمین ، مردم شناسی - جامعه شناسی و اقتصاد در دانشگاه اکس - مارسی . فعالیت سردبیری ماهنامه علمی - هنری ، سرویراستاری ادبی ، فنی و علمی در متون اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی . سردبیری ماهنامه مجلس . آموزش آئین نگارش به مدیران کشور ، آموزش ادبیات فارسی در دانشگاه ( عضو هیئت علمی سابق دانشگاهها ) . دارای بیش از دویست تالیف و تصنیف ( استاد سابق پژوهش ) . هم اکنون : پژوهشگر آزاد ؛ که از جمله در این سایت اگر چه مورٌخ نما است در واقع بیشتر به تاریخ شفاهی در حوزه آنتروپولوژی و اتنولوژی می پردازد و انتظار یاری از تمام نیکو صفتان . با تمنٌای نظردهی از صاحبنظران .

 

دو برادر شجاع ، با فرهنگ و وفادار : امیر اصلان خان و سارو خان


به جهت یافتن باصطلاح ردٌ پای امیر اصلان خان قِرِخلو در ناحیه ی یزد ، و لابد آشنائی وی با مردمان آرامش طلب و مسالمت جوی آن ، و فرستادن خانواده اش به محلی دور افتاده امٌا بسیار زیبا و امن چون عقدا در حوالی 1160 – 1161 که کشتن افشاریان ، قزلباشیان و بیش از همه قرخلوهای نادری رواج یافته است ؛ شاید بیجا نباشد که به تنها فرد خانواده پدریش بجز خود وی ، یعنی ساروخان قرخلو ، نیز اشاره ای داشته باشیم .

بشهادت تاریخ ، قدر و منزلت امیر اصلان خان در زمان حکومت نادرشاه افشار به حدٌی بوده است که وی را یکی از چهار – پنج قدرت اعظم آن روزگار ایران معرفی می کند ؛ که چه بسا احتمال پادشاهیش پس از نادر نیز می رفته است ( و شاید به احتمال قریب به یقین همین امر نیز سبب قتل ناجوانمردانه ی وی شده است ) و به این ترتیب هرجا نامی از ساروخان آمده است ؛ بلافاصله قید « برادر امیر اصلان خان » را نیز آورده اند .

با این وجود در اوج جنگ های نادری هردو برادر جوان بوده اند ؛ و با توجه به حدٌ اقل سنٌ لشگریان و حتی سرداران لشگر و سپاه آن زمان می توان حدس زد یا لااقل در وهله ی نخست فرض کرد که ساروخان در نوجوانی ، بین 15 سالگی یا حدٌ اکثر 20 سالگی وارد لشگر پسر دائی خود ( یا پسردائی پدر خود ) نادرشاه افشار شده است ؛ و در لشگر کشی نادر به قندهار – کابل – و ... نهایتا" هندوستان در 1149 هجری قمری در عبور از ناحیه ی یزد جزو لشگر عظیم نادر بوده است ؛ و به همراه امیر اصلان خان ، که شاید در آن زمان بیش از 25 و حدٌ اکثر 30 سال سن نداشته است در این راه از جادٌه قدیم اصفهان به یزد ؛ از ناحیه « هفت در » از توابع ندوشن میبد و « هفتادر » از توابع عقدا عبور کرده اند و آشنائی هائی با منطقه و مردم مسالمت جوی آن یافته اند .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۵/۰۵
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی