شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی
علی رضا آیت اللهی alireza ayatollahi

متولد 1324 . مقیم تهران ( Tehran ) از 1344
دارای تحصیلات ادبیات در ایران ، زبان و ادبیات و فرهنگ و تمدن در اکس آن پرووانس فرانسه ، علوم اجتماعی در ایران ، معماری در ایتالیا ، شهرسازی در اسپانیا ، و مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری آمایش سرزمین ، مردم شناسی - جامعه شناسی و اقتصاد در دانشگاه اکس - مارسی . فعالیت سردبیری ماهنامه علمی - هنری ، سرویراستاری ادبی ، فنی و علمی در متون اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی . سردبیری ماهنامه مجلس . آموزش آئین نگارش به مدیران کشور ، آموزش ادبیات فارسی در دانشگاه ( عضو هیئت علمی سابق دانشگاهها ) . دارای بیش از دویست تالیف و تصنیف ( استاد سابق پژوهش ) . هم اکنون : پژوهشگر آزاد ؛ که از جمله در این سایت اگر چه مورٌخ نما است در واقع بیشتر به تاریخ شفاهی در حوزه آنتروپولوژی و اتنولوژی می پردازد و انتظار یاری از تمام نیکو صفتان . با تمنٌای نظردهی از صاحبنظران .

 

Image result for ‫قدیمی ترین عکس تبریز‬‎


انتصاب امیر اصلان خان به حکومت تبریز – آذربایجان

 

و گرفتن لقبِ


 اصلان خان تبریزی

 

چون ابراهیم خان ظهیر الدوله افشار ، برادر نادرشاه و حاکم آذربایجان ، که به تعبیری نفر دوٌم حکومت نادرشاهی شمرده می شده است ، در شعبان 1151 ه . ق / نوامبر 1738 میلادی ، نزدیک به سیصد سال قبل از این ، در مبارزه با طایفه لزگی قفقاز به حیله کشته می شود ، و تبریز که در واقع مرکز قدرت نادرشاهی شمرده می شده است بلا رئیس میماند خبر به نادرشاه می دهند .

« ... بندگان صاحبقران را طاقت طاق شده از داغ فراق برادرگرامی خود های های به گریه درآمده اشک حسرت از دیدهء ندامت فرو می ریخت ... »

و با وجود آنکه ندما و مشاوران وی فرزند ارشدش رضا قلی میرزا را به عنوان حاکم آذربایجان پیشنهاد می دهند ...

« ... رای بندگان جهانگشا چنان قرار یافت که فارسِ معرکهء کارزار ، امیر اصلان خان قرخلو ، را به حضور ساطع النور اعلی حاضر نمایند و رقم سرداری ممالک آذربایجان را در کف کفایت او گذاشته ، چنان مقرر داشت که به عنوان چاپاری عازم آذربایجان گردد و در دارالسلطنه تبریز رحل اقامت افکنده جمیع حکام و مباشرین آن ولایت را به حضور خود طلبیده سان عساکر هر ولایت را دیده اکثر اوقات به وقت بهار در ییلاقات و منتزهات گنجه و قراباغ و گوگجه ییلاقی ایروان بسر برده و در محل قشلاق تبریز توقف نماید ... » .

« ... امیر اصلان خان از رکاب ظفر انتساب مرخص و روانه آذربایجان گردید و در هنگام ورود قندهار از ممر کرمان وارد دارالسلطنه ی تبریز و به نهجی که از ممکن عز و جاء امر و مقرر گردیده بودبه خدمات مقرره قیام و اقدام داشت . » .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۴/۳۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی