شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی

انسانشناسی اجتماعی و فرهنگی ، خویشاوندی ، شجره نسب ، سلسله نسب ، آیت اللهی های یزد

شجره نامه و خویشاوندی آیت اللهی های یزدی
علی رضا آیت اللهی alireza ayatollahi

متولد 1324 . مقیم تهران ( Tehran ) از 1344
دارای تحصیلات ادبیات در ایران ، زبان و ادبیات و فرهنگ و تمدن در اکس آن پرووانس فرانسه ، علوم اجتماعی در ایران ، معماری در ایتالیا ، شهرسازی در اسپانیا ، و مدیریت دولتی ، و دوره های دکتری آمایش سرزمین ، مردم شناسی - جامعه شناسی و اقتصاد در دانشگاه اکس - مارسی . فعالیت سردبیری ماهنامه علمی - هنری ، سرویراستاری ادبی ، فنی و علمی در متون اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی . سردبیری ماهنامه مجلس . آموزش آئین نگارش به مدیران کشور ، آموزش ادبیات فارسی در دانشگاه ( عضو هیئت علمی سابق دانشگاهها ) . دارای بیش از دویست تالیف و تصنیف ( استاد سابق پژوهش ) . هم اکنون : پژوهشگر آزاد ؛ که از جمله در این سایت اگر چه مورٌخ نما است در واقع بیشتر به تاریخ شفاهی در حوزه آنتروپولوژی و اتنولوژی می پردازد و انتظار یاری از تمام نیکو صفتان . با تمنٌای نظردهی از صاحبنظران .

نسب آخوند ملٌا اسماعیل عقدائی یزدی از شاخه ی


 ترکان یا ترکمانان قِرِخلوی افشار 


افشاریان به نظر برخی از مورخان ابتدا از مردم کاشغر ، ملقبٌ به « مروارید جادٌه ابریشم » ، شهر یشم ( عقیق ) سبز ، شهر زیبارویان جهان در مرکز ترکستان در غرب چین امروزی بوده اند ؛ که در پی شناسائی نعمات سرزمین ایران طی لشکر کشی مغولان ، به طرف ایران مهاجرت کرده اند و از ابتدای حکومت صفویان در سراسر ایران ، به صورتی مشخص تر در آذربایجان ، کرمان و خراسان ، زنجان ، همدان ، کرمانشاه ، قزوین ، به ویژه در آذربایجان غربی در حوالی ارومیه ، و بخشی از شرق ترکیه ی کنونی سکنی گزیده اند ؛ و به دوشعبه ی بزرگ قاسملو و قرخلو تقسیم می شده اند .

کاشغر خود سابقا" جزو قلمرو شاپور ساسانی بوده است ، مدٌتی مدید خود حکومتها یی مستقل چون سلسله کوشانیان داشته است و در زمان سلسله هان به چین پیوسته است .

قرخلوئی ها پس از ورود به ایران که احتمالا" بر اثر تهاجمات مغولان ، و پس از غارت شدن توسط لشکریان مغول مهاجم به ایران بوده است ؛ ابتدا بیشتر در حوالی ارومیه ساکن بوده اند تا اینکه شاه اسماعیل صفوی آنان را ، که از مدافعانی سرسخت در تهاجمات و جنگ ها بوده اند ، به ناحیه ی شمال خراسان ، بین مشهد و مرو در مراکزی چون ابیورد و درگز مهاجرت داده است تا در مقابل تهاجمات ازبکان و نظایر آنان چون سدٌی در شمال کشور ، مدافع قرار گیرند .

بنا براین طایفه ی آیت اللهی می تواند به این اعتبار شاخه ای از ایل جهانگیر افشار ، شاخه ی قِرِخلو ی مشهدی - نادری به شمار رود .

امٌا شاخه ای که تحت تاثیر فرهنگ تبریز نیز قرار گرفته است .


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی